Hai korang semua..dah lunch ke belum..saya belum tapi dah setel suap bebudak ni makan..rasa kenyang pulak sebab pagi tadi dah makan roti canai skeping..lewat ckit la lunch hari ni kot..
Ni menu yang saya masak hari ni..ikan jenahak sweet sour dengan masak pataya..ikan jenahak yang En hubby dapat masa g mancing weekend hari tu..masak pataya tu pulak adalah resepi dari Mil saya..tak silap dia amik resepi Chef Wan..senang je uoolls..campuran udang, ayam ngan sotong dan rempah kari ngan sos tiram..yang penting simple dan sedap
Yang ni pulak opkos la pelengkap kan..rasa tak lengkap kalo takde mereka ni kan..ulam dan sambal belacan..yang 2 ketul tu ikan pekasam..sape suka makan ikan pekasam sila angkat tangan??
Ikan pekasam ni sebelum goreng punya la tak boleh blah bau dia..tp bila dah goreng makan dengan nasi panas..perrgghhh mak mertua lalu pun I tak perasan uollsss..muaahahahaha
Ok la uolls..ioolsss nak solat jap..selamat menjamu selera kepada yg tengah lunch tu..
P/s : Al fatihah dan takziah kepada semua mangsa dan ahli keluarga mangsa pesawat MH370..drp Nya kita datang kepada Nya kita kembali..hanya Allah swt yang Maha Mengetahui segala apa yang berlaku..
masak pataya ke masak paprik tu? ;)
ReplyDeletenampak macam paprik
apa2pun sume menu sedap2 belaka :)
Nad : resepi tu nama dia masak pataya..lain ckit ngan paprik sebab takde letak daun limau purut sume tu..rasa dia pun lain..nanti ada masa saya share resepi kat blog ni..
DeleteSedapnya, hari ni saya makan paru, tak elok makan organ kan, macam nasi goreng pataya ke, semua nampak menyelerakan
ReplyDeletewahhhh ada ikan pekasam, lauk lain mmg da x pandang he3
ReplyDeleteSedapnyer ikan jenahak
ReplyDeleteDapat lauk ni mau bertambah nasi :)