Loading...

Bloggers

Wednesday, April 16, 2014

Wordless Wednesday : Menambah koleksi FM

Hasil rembatan kat Pulau Redang masa cuti sekolah baru ni..bertambah lagi koleksi FM ku..yang bentuk macam kubah masjid tu FM masjid kristal Ganu..

Mug ni pun hasil rembatan kat masjid kristal Ganu gak..dah lama nak beli mug tahan panas camni..kebetulan kat kiosk dia ada jual banyak korang..rambang mata nak pilih..saya kalo buat air suka minum yang suam-suam..tp kadang tu cepar je sejuk air kalo biar dalam mug..dah dapat mug ni lama la ckit air tu bertahan panas dan suam kan..


Terima kasih kerana sudi singgah sini

Monday, April 14, 2014

10.4.2014 : Adam turns 5 already

Happy birthday to u..happy birthday to u..happy birthday to Adam..happy birthday to u.. Waa waa waa..dah 5 tahun anak teruna saya yang sulung ni..cepatnya masa berlalu..rasa cam sekejap sangat dia dah 5 tahun..macam sekejap je dia membesar dari baby..belajar jalan..tup tup sekarang dah sekolah tadika..

Gambar masa baby dan umur setahun lebih


Birthday Adam sebenarnya hari Khamis last week tp hari ni baru sempat ibu mengarang entry kat sini..bz la kengkonon kan..takde buat majlis pape pun cuma potong kek je ngan adik..tempah kek minions untuk Adam dan Aqil sebab diorang peminat fanatik minions kan..so semalam dah potong kek sama-sama..tq kepada Ninie Cakes House kerana merealisasikan impian dak dua orang ni nak kek gambar minions..siap ada gambar diorang sekali kat kek tu..memang excited dan seronok la diorang semalam..

Kepada Adam..ibu dan baba bersyukur dikurniakan anak seperti Adam..walaupun kekadang tu Adam sedikit notti dan manja..terlebih manja kot dari adik..hihihi..ibu dan baba doakan semoga Adam membesar dengan sihat..jadi anak yang soleh dan berjaya dunia dan akhirat dan jadi along yang penyayang buat adik..kami semua sayang Adam ketat-ketat till Jannah..

video



Terima kasih kerana sudi singgah sini

Thursday, April 3, 2014

Daftar online kemasukan tahun 1 pada 2016 - SK Puncak Alam 2

Akhirnya setel gak permohonan kemasukan sekolah tahun 1 untuk Adam..tinggal nk g buat perakuan permohonan je..sebelum ni nak isi form talian asyik sibuk je..loading satu2 lembap gile..naik malas mak nokk..dan Sekolah Kebangsaan Puncak Alam 2 menjadi pilihan berdasarkan map yang disediakan oleh En Google, rasanya tu yang terdekat dengan rumah yang bakal kami pindah nanti..actual punya jarak saya tak berapa pasti la berapa kilometer kan sebab tak sempat nak g survey sekolah kat mana..Mr John pulak masuk bengkel dah dekat 2 minggu, tu yang patah kaki tak leh nak ke mana...kat Puncak Alam ni sebenarnya ada 3 sekolah kebangsaan..so boleh pilih mana yang terdekat lah..

Korang yang tinggal kat Selangor yang belum buat permohonan untuk kemasukan anak-anak darjah 1 pada tahun 2016 boleh cepat-cepat mohon sebab tarikh tutup dia 30 April 2014..kalo mohon selepas tu di kira permohonan lewat. Kalo korang nak mohon boleh klik link ni http://apps.moe.gov.my/esppsel/
Keputusan permohonan boleh di semak selepas 16 Julai 2015 dan pengesahan bermula pada 1-30 Ogos 2015. Harap-harap ada rezeki Adam untuk bersekolah kat situ..

*credit to nuruldiana008.blogspot utk gambar di atas 




Terima kasih kerana sudi singgah sini

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...