Bloggers

Friday, July 10, 2009

Adam 3 months old

Happy 3 months old my sweetheart..sekejap je masa berlalu Adam dah genap 3 bulan hari ni..this Tuesday ibu akan bawa Adam g cucuk and check up ye..Sayang jangan nangis ye kalo kena cucuk nanti..masa 2 bulan pun Adam rengek kejap je..

Perkembangan Adam setakat 3 bulan ni..

> Bila bangun pagi mesti akan sengih-sengih kat ibu n papa kalo kita agah dia..

> Dah pandai sembang-sembang dalam bahasa dia sampai penat ibu nak layan..dia sangat suka sembang bila ibu nak siapkan dia lepas mandi..pastu cepat bosan bila takde orang layan dia then dia akan jerit-jerit bila datang kat dia tersengih-sengih macam kerang busuk..

> Sangat suka hisap jari..bila bagi puting takmo tapi nak hisap jari..maybe sign of teething sebab kalo dia hisap puting sometimes macam dia gigit puting tu ngan gusi dia..

> Suka mandi..bila masuk dalam bath tub dia tu mesti tersengih-sengih..kadang-kadang duk sembang ngan ibu sambil mandi..

> 2,3 ari ni ibu mandikan Adam ngan air sejuk dah tak nangis dah..dah besar ye anak ibu ni tak takut sejuk dah ye..hehe

> Kdang -kadang Adam macam nak mengiring..tanda-tanda nak meniarap kan..

> Kalo nak tido malam mesti kena tutup lampu..kalo dodoikan dia dengan lampu still on dia takmo tido mesti nak sembang walaupun jam dah pukui 12midnight..bila dah tutup lampu dia pandai tido sendiri..

> Suka buat buih dengan air liur dia..kadang-kadang sampai meleleh gak air liur..huhu

Ibu akan upload picture adam lain kali..sekarang Adam dah merengek nak nenen kot..Ibu tak sabar nak tengok Adam meniarap dan merangkak..mesti cute kan..hehehehe
Adam..ibu and papa sayang sangat kat Adam..you are our precious..mmmmuuuuuuaaaaahhhhhh





Terima kasih kerana sudi singgah sini

2 comments:

  1. anak kita beza 1 week..kebanyakan milestone dorg sama jer kan..yg x sama sy lom bg mandi ngn air sejuk lg..then Qaseh dh nerap..
    Cepat je masa berlalu..x puas lg rasanyer nk tatap muka dia masa baru lahir..hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...