Bloggers

Thursday, February 5, 2009

Peeping our Little Prince..or Princess???

Malam tadi aku & hubby pegi buat detail scan kat Poliklinik Keluarga Umra kat Seksyen 13 tu. Harapan ku nak buat scan 3D tak tercapai sebab baby duk mengiring..dia tak ngadap ke alat ultrasound tu, so doc just wat 2D je..

Overall, our baby is healty..and doc kata perkembangan dia bagus.Dia tengok kepala, telinga, kaki, perut, jantung, paha, dan lain-lain semuanya berfungsi dengan baik. Cuma masa jumpa doc tu dia bebel sikit sbb aku tak bawa buku merah tu untuk dia conteng-conteng..
Masa scan tu jugak, doc duk intai-intai nak tgk jantina..tup tup dia cakap..."i sudah nampak dia punya buah...so it's a boy..".

Memang ada nampak macam benda bulat-bulat kat celah kaki dia..tapi wallahualam la kan. Papa & mummy tak mengharap sangat apa yang doc cakap tu betul ke tak, the most important thing is our baby sihat walafiat dan berkembang dengan baik.

Cumanya doc kata, placenta still kat bawah..tapi kebiasaannya bila dah nak 9 bln placenta akan naik..hopefully everything gonna be okay...Amin..kat bawah ni gambar yang doc tu snap masa scan n jadual detail berkaitan perkembangan baby.

Jadual Detail perkembangan baby..


Ni gambar kepala baby..doc ukur kepala dia..


Yang ni gambar tulang belakang baby


Ni dalam perut baby..doc ukur ape mama tak sure..


Ini plak telinga baby..doc cakap telinga nampak mcm telinga papa..


Ni la tapak kaki kecil yang selalu tendang-tendang perut mama..hehehe

Terima kasih kerana sudi singgah sini

2 comments:

  1. salam perkenalan anasfadilah..singgah-singgah la selalu..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...