Bloggers

Monday, March 30, 2009

Week 37 - Caesarean...Harapan atau Realiti..

Last week aku buat ultrasound lagi skali kat Klinik bersalin Umra..dan keputusannya sangat mengecewakan hati ku dimana baby still breach..Dr Ummul advise suh refer kat hospital yang aku nak bersalin nanti untuk buat appointment sebab katanya 99% aku kena caesar..Dr Ummul cakap tak mungkin my baby boleh pusing sebab placenta kat atas..aku pelik jgk..bukan ke sememangnya placenta kat atas? Dia juga advise jangan urut dengan bidan, risiko baby terbelit tali pusat...
Jadi next check up nanti (this Wednesday ) aku kena mintak surat untuk refer ke hospital...mungkin ini yang terbaik untukku dan baby..
Ya Allah..tabahkan lah hatiku dalam menempuhi dugaan Mu..Sekiranya ini adalah takdir Mu untukku, Kau permudahkan lah segalanya..Amin..
Terima kasih kerana sudi singgah sini

5 comments:

  1. salam kenalan..kita jadi kawan leh tak saya dah add as a follower awak

    ReplyDelete
  2. doa, tawakal semoga Allah memberikan laluan yg mudah untuk nida dan baby nnt k.... lia doakan semoga dipermudahkan segalanya.... amin...

    ReplyDelete
  3. maybe u boleh try jumpa dr kamsiah @ hospital pakar an-nur, bangi.. dia pandai betulkan baby yg songsang.. Contact No that hospital : 03-89250020..

    ReplyDelete
  4. dear, it is better dr u kn emergency c-sect. just think positive je okey. dl i frust jgk my baby unstable lie position, berpusing2. tp da mmg naluri dia mcmtu, redha aje. dnt worry, everything will be ok. if u kn elective csect, at least u da ready ;)not advisable nk urut2 ni, dont take any risk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...