Panas-panas dari dalam kuali
Resepi asal Ponteh Lidah Lembu oleh Amita Masterchef Malaysia..tapi sebab ala-ala geli nak makan lidah saya tukar ngan daging..Sedap jugak, bagi penggemar daging boleh cuba resepi ni..Resepi dia simple je dan tak susah pon nak masak..lebih kurang macam daging masak kicap, cuma ponteh ni ada letak taucu ckit..Kalau nak cuba boleh amik resepi kat sini
Sedap dimakan dengan nasi panas
Sayur kacang panjang goreng sebagai pelengkap menu..heheh
Next nak try resepi kari udang Wahidan MCM pulak, nampak macam menarik jugak.. Kebanyakan resepi peserta MCM ni boleh tahan sedap jugak la..bahan pun simple je :)
ponteh tu apa?
ReplyDeleteNADIAH - Saya pun tak pasti maksud ponteh, mungkin sebab resepi dia ada letak taucu kot.sy pnh tgk jgk resepi ayam ponteh,wpun resepi lain ckit tp ada letak taucu jgk..rsnya keturunab baba nyonya kot si Amita tu..hehe
ReplyDelete